Activitat: El tant per cent

En una classe són 25 alumnes i 6 juguen a futbol. Et pots fer aquestes preguntes: Quina part de la classe juga a futbol? Si fossin 100 alumnes amb la mateixa afició, quants jugarien a futbol?

Observa la figura animada. Inicialment apareixen 6 verds en un quadrat de 25. Després es reprodueix com si tinguessis 100 alumnes. Pots escriure aquesta informació de maneres diferents:

Com a fracció
Com a decimal
Com a percentatge
24/100
0,24
24 %

Com es pot representar el tant per cent de forma gràfica?



Activitat 1

Activitat 2

Aquest és un recurs manipulatiu, que has de construir retallant. Cal que imprimeixis la primera pàgina d'aquest PDF , i tallis el radi del cercle que s'indica. A més a més, cal que imprimeixis en un full de color la segona pàgina (només cal una impressió per cada 3 alumnes), d'aquesta segona pàgina es retallen els tres cercles i els radis assenyalats.

Inserint el cercle de color retallat dins el tall del primer full i fent-lo girar va apareixent d'una forma impactant el sector acolorit.

Un cop construït escriu al lloc corresponent les fraccions i els percentatges corresponents a la meitat, els quarts, els terços, els cinquens i els dècims.

Fracció d'un cercle

Darrera modificació: Tuesday, 28 May 2013, 16:16